Brukerveiledning


1. søk/ bestill - bestill krever logg inn (se punkt 2)

Søk:
Tidsskriftdatabasen er åpen for alle, men det er bare kunder som får tilgang til all informasjon. Tittel, ISSN, emne, utgiver og e-utgave er søkbare felt. Det er også mulig å gjøre kombinerte søk. Her finner du en omtale av norske tidsskrifter og et utvalg utenlandske. For å få detaljert informasjon om tidsskriftene, dobbeltklikk på den enkelte tittel. 
Vi skaffer alle utenlandske tidsskrifter uansett emne og nasjonalitet. Prisen på utenlandske tidsskrifter er veiledende. 

Bestill:
Kunder kan bruke tidsskriftdatabasen som utgangspunkt for bestilling av tidsskrifter.
Bestillingen din må godkjennes, slik at det kan gå én dag før den kommer med på bibliotekets abonnementsoversikt. Hvis du tidligere har bestilt tidsskriftet direkte fra utgiver, og du ønsker at vi skal si opp dette, skriv i kommentarfeltet «tidligere direkteabonnement». Oppgi  utløpsdato og helst abonnementsnummer.

2. logg inn
Alle kunder bruker hovedavdelingens kundenummer (fem første siffer i kundenummeret) og i tillegg det tilsendte passordet. Er passordet glemt, ta kontakt med Tidsskriftformidlingen i Biblioteksentralen. Se også Slik blir du kunde. Vær oppmerksom på at nettlesere kan innstilles til å huske brukernavn / passord.

3. velg avdeling - krever logg inn
Velg den avdelingen du skal utføre oppgaver for (bestille/reklamere/avbestille) og fullfør disse før du begynner med neste avdeling.

4. handlevogn - krever logg inn og at avdeling er valgt
Her kan du se hvilke tidsskrifter du har lagt i handlevognen, og du kan endre innholdet i den underveis. Handlevognen må fullføres for én avdeling ad gangen, før du kan gå videre med bestillinger for andre avdelinger.

5. abonnement - krever logg inn og at avdeling er valgt
Her får du oversikt over de abonnement den enkelte avdeling har hos Tidsskriftformidlingen. Du kan velge om du vil se på løpende abonnement, abonnement med startdato etter dagens dato eller oppsagte abonnement.
Klikker du på «vise abonnement for alle avdelinger» vil du få opp en samlet oversikt som også kan skrives ut. 
For å få detaljinformasjon om tidsskriftene du abonnerer på, klikk på den enkelte tittel.

6. reklamér - krever logg inn og at avdeling er valgt
Skal du reklamere på tidsskrifter som ikke er mottatt, har du mulighet til det her. Også titler som er oppsagte kan reklameres.
I tillegg kan du få oversikt over det du har reklamert inneværende og forrige år.

7. avbestill - krever logg inn og at avdeling er valgt
Skjemaet for avbestilling legges ut på hjemmesidene to ganger årlig. Alle kunder vil bli informert om dette i forkant. Det er normalt ikke anledning til å si opp abonnement utenom disse periodene.
For majoriteten av abonnementene er avbestillingsfristen 1. oktober hvert år. Skulle det imidlertid oppstå spesielle situasjoner, ta kontakt med oss direkte for en vurdering av mulighetene for avbestilling.

8. logg ut
Når du er ferdig med de oppgavene du skal utføre, logg deg ut.

9. kontakt oss
Her har du muligheten til å gi oss melding om endringer, stille oss spørsmål eller komme med kommentarer.